05 november 2006

Ny LUF-satsning mot SD

Svångremseffekten av folkpartiets valbakslag är tydlig på många håll. Ungdomsförbundet Luf:s internetkampanj mot Sd bär flera tecken på resurs- och kompetensbrist. Kampanjen består tydligen enbart av kampanjsajten antirasism.se, som sköts av iranske patrioten Majed Safaee, aktiv i Liberala studenter, Linköping, och förbundsstyrelseledamot i Luf.

Intrycket av kampanjsajten försämras av ständiga språkfel, här hade man väntat sig mer av ungdomarna i det parti som ansvarar för både svensk skola och högskola. Det alltför starka anslaget i propagandamaterialet kan sedan tänkas ge sympatier för Sd, istället för avsedd motvilja. De flesta människor tar ju illa vid sig när de inser att de matas med klara felaktigheter. På Luf-sajten illustreras Sd:s historia av en stor bild på Robert Vesterlund och en bild på Ndu:s antågande vid Stockholm Pride häromåret. Sd bildades enligt Luf av rasister och nazister, och leddes länge av just en nazist.

Det hela är ganska pinsamt. Jag hade inte väntat mig detta av Luf. Kampanjen ligger på samma nivå som de internetsidor som då och då produceras av Afa Norrköping.