09 augusti 2006

Kvintessensen av Tunströms analys av radiodebatten Åkerlund-Malm

Bloggen lovade att återkomma till Martin Tunström intressanta och gedigna postning om förra onsdagens radiodebatt mellan SD:s viceordförande Jonas Åkerlund och LUF-ordföranden Fredrik Malm, en postning gjord i söndags.

Är SD främlingsfientligt? Tunström hittade utan att tveka sverigedemokraternas viktigaste slagyta i dagspolitiken. Under radiodebatten hade Åkerlund utan att konkretisera sig menat att påståendet om främlingsfientlighet "är helt felaktigt". Tunström anser dock att denna främlingsfientlighet är "rätt tydlig och dokumenterad genom det sverigedemokratiska partiorganets SD-Kurirens selektiva nyhetsrapportering och genom ett uttalande av partistyrelseledamoten Anna Hagwall på SD:s partihemsida, där hon verkar mena att invandrare aldrig kan bygga välfärd".

Här hittar Tunström mycket riktigt SD:s svaga punkt, för medan de allra flesta av SD:s programdokument är någorlunda moderata, välformulerade och logiskt koherenta så gäller detta inte partijournalistiken och -propagandan. I nyhetsrapporteringen bekräftas de misstankar som stora delar av svenska befolkningen har mot detta parti. Bloggen har själv många gånger haft tillfälle att uttala likadan kritik som Tunström nu gjort.