31 augusti 2006

Inte samma måttstock

Sverigedemokraternas grå eminens, Björn Söder i Helsingborg, fortsätter med den aggressiva retorik partiet byggt upp nu under valspurten: "Kritik mot mångkulturen fäller moderat kandidat". Mångkultur blir tydligen alltmer ett rasbegrepp för Sd.

Bakgrund: En moderat lokalpolitiker i Nykvarn skrev till en sin lokaltidning och krävde fler blonda och färre blattar på bild i tidningen. När så moderaternas partisekreterare uttrycker ilska över det inträffade och politikern tvingas avstå från att stå kvar som kandidat i kommunvalet, då upprörs Söder och Sd.

Men de måttstockar som gäller intent inom Sd gäller inte för andra partier. Björn Lennartsson (sd) i Askersund ringde till Radio Örebro och ylade om blånegrer. Yrkande om uteslutning på grund av partiskadlighet. Catherine Linderholm (sd) i Nynäshamn dömdes flera gånger och använde i samband med sina brott rasistisk retorik. Försvarades in i det längsta av Rinderheims stockholmsdistrikt, men tvangs sen bort. Windeskog kritiserade en internationell adoption och kastades ut. Ingen tolerans för "mångkulturkritik" inom Sd, men Sd kräver att toleransen ska finnas hos andra. Hyckleri? Ja.