14 augusti 2006

Sven Dufva-taktik i Nacka

I kommunvalet i Nacka kör SD stenhårt efter den Sven Dufva-taktik som bloggen beskrev tidigare idag.
"Sverigedemokraternas, sd, lista till kommunfullmäktigevalet är fyra namn lång. Men när NVP söker kandidaterna blir det nobben. Förstanamnet på listan, Stig-Göran Lantz, vill avvakta.

– Jag har hoppat på och av det här uppdraget i omgångar, men nu blir jag nog kvar. Jag gillar nämligen inte att politiker ska skrämmas till tystnad, säger Lantz.

Andremannen, Bo Persson, uppger att han inte längre är med. Tredjenamnet, Inger-Siv Mattsson, vill inte framträda i media. Och någon Nackabo som heter Gunborg Östling, som är listans fjärde kandidat, finns inte i telefonkatalogen.
"
Lite märkligt ändå att inte ens Inger-Siv vill uttala sig. Hon jobbade ju tidigare som internationell sekreterare på en statlig myndighet. Beträffade fjärdenamnet rör det sig om dålig journalistik. SD har i Nacka följt den s.k. Percy Brunström-principen, vilken innebär att man ställer upp med sitt andranamn om man egentligen skäms för att stå på listan men ändå vill ställa upp för en kompis. En bra journalist hade tittat på förra valets valsedlar, där fanns fyran med under sitt förstanamn.

Sven Dufva-taktiken. En svensk tiger.