25 augusti 2006

Lägre...och lägre.

Dagens nyhet: En sd:are i Göteborg har häromåret sextrakasserat en kvinnlig personal på det boende för psykiskt funktionshindrade som han då bodde på. Han tvingades flytta från boendet eftersom han varit våldsam och hotfull inte bara mot kvinnan ifråga, utan även mot övrig personal.

Jag har själv arbetat med psykiskt funktionshindrade och vet att de inte har det lätt. Ett lidande i en psykisk sjukdom kan vara värre än lidandet i en somatisk sjukdom och tillfrisknandet från psykisk sjukdom är oftast mycket utdraget i tiden. Det gör mig därför upprörd att höra hur sverigedemokraterna inte ens drar sig för att sätta upp psykiskt sjuka på sina valsedlar, vilket inte leder till annat än att de sjuka tvingas schavottera i pressen.

Inför förra valet utformade vi en en blankett för vandelsprövning av presumtiva sd-kandidater där samtliga intresserade ombads att besvara en fråga om tidigare psykiatrisk vård. Vi gjorde även utredningar av de intresseanmälningar som kom in. För de svaga och utsatta som kommer i kläm är det beklagansvärt att detta verkar ha avskaffats inom Sd.