17 augusti 2006

Från Sverigedemokraternas annaler: Löneministern

Bilaga 9

MOTION TILL SVERIGEDEMOKRATERNAS RIKSÅRSMÖTE ÅR 2000

TILLSÄTT EN LÖNEMINISTER

under flera decenier har Sverige styrts nästan uteslutande av fackföreningar och dess medlemmar. Starka fackförbund har gånmg på gång strejkat eller hotat med strejk, vilket har inneburit att lönerna har skjutit i höjden, med ökad inflation som resultat. Men för svagare förbund har lönebilden inte hängt med i den takten.

Vi är i ett läge där den som gapar mest och hotar vinner, företag utarmas, flyttar utomlands eller vågar inte utvecklas med fler annställda.

Att tillsätta en löneminister och ha ett departement där lönesättningen görs är en lösning som ger ro både inom facket och för arbetsgivarna.Fackföreningarna kan nu koncentrera sig mer på arbetsmiljön och inte tro att pengar löser alla problem.

Företagen får tilltro till landet, och stannarmycket troligt att utländska företag vågar satsa i ett stabilare land med god utveckling och goda tillgångar.

Löneministerns främsta kunskaper skall vara att känna marknaden och sätta lön efter efterfrågan och utbildning eller kunskap.

Vid en regeringsbildning med sverigedemokraternas medverkan så kommer inte så många fler ministrar att bildas utan det blir frågan om ombildning.

Av detta kräver vi:

- Att i partiprogrammet tillskrives att partiet önskar en löneminister

- Att i partiprogrammet under arbetsmarknad 2:a stycket 6:e raden, En riksmedlarmyndighet till styckets slut, omarbetas med kravet att en löneminister tillsätts.


Jan-Åke Isaksson
KÖPINGEBRO 00-03-15
SD-ÖSTERLEN


SD-Syds distriktsårsmöte
beslöt

- att bifalla motionen