23 augusti 2006

Martini talar ut i Bohuslänningen

Partiet säger att stoppa invandringen är den viktigaste frågan.

- Det är en viktig detalj, en kostnadsfråga. Att de lägger ner förband beror på att de inte har pengar. Invandringen kostar miljarder. Hur mycket får man inte veta. Det tystas ju ner. Man måste hålla nere kostnaderna, inte bara ta mer skatter.
Tidningen Bohuslänningen har skrivit om partierna utanför riksdagen; igår om junilistan, feministerna och sjukvårdspartiet, idag om sverigedemokraterna, piratpartiet och pensionärerna.

Sverigedemokraterna lät sig företrädas av göteborgskandidaten Peter Martini, f.d. nydemokrat, och som framgår av citatet ovan inte någon nationalist i traditionell sd-mening. Om jag tolkar den taskigt påläste Martini rätt vill han att Sverige ska ta emot konventions- och kvotflyktingar. I övrigt vill han stoppa den invandring som kostar pengar.

Det sistnämnda torde betyda att han med gillande ställer sig bakom Sd:s märkliga nya arbetsmarknadspolitiska program, enligt vilket arbetskraftsinvandring i stort sett ska släppas fri. Den invandring som ger vinst måste väl tillåtas utan begränsning? Martini svarar säkert ja; han är själv gift med en flykting. Men hur ställer sig då partivännerna i Göteborg, de som inom partiet sedan gammalt kallas göteborgsnazisterna?