15 augusti 2006

15 minuter för Eslöv

Högerrivalerna sverigedemokraterna håller hela tiden ett halvt öga på piratpartiet. Nu senast (d.v.s. idag) var det skandal nere i Skåne: SD Eslöv och dess ledare, förre kryptotoristen Martin Karlsson, hade lånat en del bilder av socialdemokratiska partiet och filmindustrin i Hollywood. Dock utan att fråga först. Karlsson gnuggar händerna i förtjusning:

"SD-Eslövs hemsida var till dags dato en ganska liten sajt med få besökare. Idag har trafiken redan ökat med över 959% och ökar fortfarande. Klockan 16,25 idag hade totalt 53 positiva och 4 negativa mejl från allmänheten emottagits. Så vem förlorar respektive vinner på dessa snabbt och slarvigt manipulerade bilder? Kanske något att tänka på."
Man läser mellan raderna att SD Eslöv är rätt så sugna på att göra ett riktigt piratutspel, och krångla både med fildelning och fair use, t.ex. genom att låna ännu fler bilder. Jag tror att de är sugna på piratpartiets väljare. Idag har de t.o.m. startat ett diskussionsforum, sverigedemokraternas enda. Kanske piratpartiets judeoskeptiske ortgruppledare i Malmö borde se upp inför valet? Idag pp-medlem, imorgon sd-medlem.

Bloggens aning: SD Eslöv fick idag sina 15 warholska minuter. Men det verkar som att Martin Karlssons affärssinne kan leda fram till mer än så. Sitter han inte upptagen med att hyra ut hjullastare hela resten av veckan, då orkar han kanske leda in sitt stillastående parti på ett bättre spår.