19 juni 2006

SD på besök i Haninge

I lördags samlades enligt en aktivitetsrapport i SD-Kurirens nätupplaga hela 9 SD-aktivister i Haninge för att dela ut flygblad till centrumbesökare. Trots att aktiviteten väl var den första i kommunen under valkampanjen (enligt stockholmsdistriktets hemsida har ingen aktivitet ägt rum i länet sedan 2005) uppges det vidare i Kuriren att man nu "trappat upp" valkampanjen i Haninge.

"Bland aktivisterna märktes de båda sverigedemokratiska toppkandidaterna till Haninge kommunfullmäktige", heter det i SD-Kuriren. Med samma grad av sanning kan man tyvärr säga att bland aktivisterna fanns näst och tredje sista kandidaterna. SD lanserar nämligen totalt 3 kandidater till fullmäktige. Bloggen är väl medveten om att det är mycket svårt för SD att få folk att ställa upp som kandidater, men kan man inte hålla tillbaka den storvulna retoriken en smula?

Sverigedemokraterna var senast representerat i Haninge kommunfullmäktige 1998-2002. Partiet märktes efter söndringen SD/ND främst genom fullmäktigeledamoten Rinderheims förmåga att aldrig delta i ett sammanträde, att han ändå tvingade till sig en bostad i Jordbro, betald av partiet, och att han till sist slarvade bort partistödet. Vore det kanske lika bra att lämna Haninge kommun till förmån för Harry Edlunds nya parti? Harry går ju i alla fall på mötena, och med tanke på SD:s toppkandidats aggressiva retorik på nätet går det för SD:s del knappast att beskylla just Harry för att vara en farlig extremist.