19 juni 2006

Pengar till palestinierna?

I ett demokratiskt system tycker man att väljarna bör få stå sitt kast. Men sedan väljarna inom den palestinska myndighetens område valt en regering som i profetens namn vill utrota fienderna judarna, har alla möjliga utomstående parter lagt sig i.

Först drogs det rika stödet från väst till palestinska myndigheten in, vilket får ses som ett återställande av naturtillståndet. Men nu vill FN, USA, Ryssland och EU att vi lättlurade västerlänningar åter ska stå för fiolerna på myndighetens område. Jag tycker att det hela är väldigt konstigt.

Den ständiga frågan är varför man inte gör som efter andra världskriget, när man fördrev tyskarna västerut, och fördriver förlorarna i alla krig från 1948 och framåt till sina territorier i Syrien, Jordanien och Egypten.

Den dagsaktuella frågan är varför västerlandet ska betala uppehället för de som nu valt en hamasregering. Oljepriset har aldrig varit så högt, och Orientens oljeshejker badar bokstavligen i pengar. Finns det inte pengar nog i Kuwait, Iran, Saudiarabien m.fl. länder för att uppehålla livshanken på bröderna i Gaza och på Västbanken? Finns där inte också gott om utrymme för de lidande bröderna att bygga sig ett nytt och gott liv?

Jag tycker att svaret är givet för ett folk som åkallar sin gud som den "barmhärtige förbarmaren".