11 juni 2006

Dubbla budskap OK:ade av SD:s VU

I samband med bytet av partisymbol verkade det som om Björn Söder & c:o för en gångs skull slog näven i bordet. Man släckte nämligen länkningen till de flesta regionala och lokala hemsidor som vägrade acceptera den nya blomsymbolen.

Säg den förnyarglädje som varar för evigt inom SD! Nu har partiledningen kompromissat med SD Göteborg, ett distrikt som påtvingades en centralt producerad hemsida. I fortsättningen finns nu den centrala sidan med blomsymbol kvar, men där länkas direkt från startsidan till den regionalt producerade sidan med den gamla fackelsymbolen högst upp. Sistnämnda sida har länge befunnit sig i törnrosasömn, men har den senaste tiden givits ett par mindre uppdateringar. Bl.a. verkar insamlingen till den göteborgska valfonden gå bra.

SD Göteborg anses traditionellt vara av hårdare virke än SD i Skåne. Ibland kunde den självkritiska benämningen "Nazisterna i Göteborg och liberalerna i Skåne" höras i interna diskussioner. Under många år ägde en selektering rum vid rekrytering av nya aktivister i Göteborg. Lokale ordföranden Per Emanuelsson brukade stämma träff med nya intresserade på tu man hand i Stenaterminalen. Ansågs de alltför liberala bjöds de sedan aldrig in till något av månadsmötena.