11 juni 2006

Piratpartiet: SD:are "så lågt stående man kan komma"


Kriget mellan piratpartisten Björn Feltén och sverigedemokraterna fortsätter. I en reaktion över Felténs förra spektakulära utspel frågade sig chockade SD-aren Erik Hellsborn i en postning som 24 maj tog honom högt upp på Bloggtoppen om "piratpartiet vill mörda oliktänkande".

Diverse andra piratpartister har efter Felténs avrättningsutspel ändå öppnat för eventuellt samarbete SD/Piratpartiet efter valet. Sedan Bert Karlsson i dagens Aftonbladet satt likhetstecken mellan sverigedemokraterna och piratpartiet i en debattartikel betitlad "högerextrema fildelare fångar hel generation" såg så Feltén ånyo rött. Till historien hör då att ett flertal piratpartist på sitt forum jämför SD och NyD, två partier som man menar vara främlingsfientligt drägg. Vem är f.d. NyD:are? Björn Feltén.

Piratforum, tråden "Högerextrema fildelare fångar hel generation", sidan 5.

Seriöst nu: Hur pass klart framgick egentligen främlingsfientligheten inom NyD under valkampanjen?

Inte alls faktiskt, annars hade jag aldrig röstat på dem. Jag anser (fortfarande) att främlingsfientliga personer är så lågt stående man kan komma. I Sverige fanns det inte en enda människa för bara 8000 år sedan, så sedan dess är alla invandrare -- aka främlingar.

Nä, jag vill minnas att det var först i slutet av mandatperioden, som den där Franzén eller vad hon hette, drog in med alla sina SD-kompisar och förvandlade NyD till ett rasse-parti. Att en viss folkpartist redan på valnatten hade bestämt sig för att NyD var rasistiska må resultera i ett senkommet erkännande till Westerberg, men jag genomskådade då inte NyDs rasistiska budskap då.