18 juni 2006

Inför SD:s PS-möte i Visby

I samband med partiets storsatsning på Almedalsveckan ska som bekant sverigedemokraternas partistyrelse sammanträda. Enligt utfästelse från herr partiordföranden Åkesson kommer man bl.a. att dryfta det hemliga XD-möte som enligt scoop från Expo ska ha ägt rum på en kinakrog i Stockholm i maj månad i år, med deltagande av Johan Rinderheim och Marc Abramsson.

Bloggen frågar sig om partistyrelsen kommer att ta med i behandlingen inte bara XD-mötet på kinakrogen, utan även Rinderheims påstådda och hemliga deltagande i en fest hemma hos dåvarande NU-ledaren Erik Hägglund i oktober 2002? Frågan är ju inte inopportun. När Jimmy Windeskog skulle kastas ut ur partiet för inte så länge sedan spelade även hans heilande från 2003 in, vilket bekräftades en passant i ett uttalande av pressekreteraren Åkerlund i samband med uteslutningsbeslutet.

Det påstods efter Hägglunds fest den gången att Rinderheim på festen skulle ha lagt ut planer på hur undertecknad såväl som Björn Söder skulle manövreras ut ur sverigedemokraterna. Hur mycket sanning som låg i detta utreddes aldrig närmare.

Såsom försvårande omständigheter i sammanhanget kan dock betraktas dels Rinderheims pakt med Jansson kring jul 2002, och dels Rinderheims märkliga bakgångar som kanslichef veckan före valet, i september 2002. Viktiga delar av kanslipersonalen låg då helt utslagen på grund av ett omåttligt drickande. I samma veva kapades telefonförbindelserna med kansliet. Dessförinnan hade rivalerna inom ND under sommaren kunnat sända ut informationsbeställningar till beställare av SD:s valinfopaket - och det redan innan SD gjorde detsamma!