16 juni 2006

"Kommer detta ut är valrörelsen körd för vår del"

I sitt första valscoop för året avslöjar idag Expo hur ordföranden för SD:s stockholmsdistrikt, hr Johan Rinderheim, konspirerat med värsta rivalerna ND om en uppdelning av länets kommuner i höstens val. Istället för att konsekvent ställa upp där ND ställer upp, vill Rinderheim ge sig själv OCH ND:arna möjligheten att vinna några extra mandat. Axelmakterna Rinderheim-Abramsson ska ha genomfört ett hemligt möte på en kinakrog i huvudstaden.

Tydligen är det någon i SD:s ledning som läcker e-postkorrespondens till Expo. Av e-postkorrespondensen kan man ana sig till att Sten Andersson nu ställt eller verkat ställa ett ultimatum, medan partiordföranden Jimmie Åkesson bestämt sig för att om möjligt sopa saken under mattan till efter valet. Några guldkorn ur expoartikeln:

"Kommer detta ut, vilket inte går att uteslutas, är valrörelsen körd för vår del. Att ledande inom SD, alltså Rinderheim, deltager på i möten med ND:s Marc vittnar om att omdömesheten är total då – all – form av samarbete med nämnda sekt är helt förödande för oss i vår kamp att skapa trovärdighet.

Att diskutera uppdelning av kommuner vid ett val med företrädare för ett parti som – av alla vill oss mest illa – måste, enligt min åsikt, vara ett solklart rött kort, dvs skäl för uteslutning och detta särskilt om aktuell person ljuger om agerandet. Hur annan en sådan reaktion ser ut om saken blir offentlig kan jag inte förstå!
"

Säg inte att det kommer som en överraskning, SD! Objektiv SD-blogg har varnat er för stockholmsdistriktets ledning i över ett år nu. Det finns just nu en möjlighet för partiet: Att genast utesluta Rinderheim och Jansson och deras stödtrupper. Alternativet är att formellt gå ihop med ND.