14 juni 2006

Det förvirrande blomsteruppropet

Sverigedemokraterna går under parollen "Blomsteruppropet" till storms mot diskrimineringsombudsmannen DO, sedan DO velat avskaffa kyrklig skolavslutning i det svenska skolväsendet. De blomster som åsyftas är en hymn, nämligen äktkristna "Den blomstertid nu kommer".

Okunnig om uppropet signalerade dock partiledare Åkesson i SVT 24 igår att en muslim inte är mindre svensk än en kristen. Samma sak sade han även förra veckan, då i en intervju i Aftonbladet sedan resultaten från Ungt val kommit. Åkesson ville gärna äkta en muslimsk kvinna, om tillfälle bjudits. I nuvarande läge är han redan tagen.

Idag kan i en artikel i SD-Kurirens nätupplaga läsas om en blomsteruppvaktning hos DO. Den ende som kunde identifieras i artikeln var SDU:s Erik Almqvist. Almqvist och hans SU-kamrater inom SDU Sthlm var ut i naturen och plockade blomster. DO vägrade sedan ta emot de vilda blommor som de frejdiga sverigedemokraterna plockat åt henne, vilket får beklagas.

Tydligen avslutades inte Blomsteruppropet genom delegationen till DO. Hur det är tänkt i fortsättningen vet inte bloggen. Den nationella rörelsens förra sommarjippo var fjolårets Midsommarupprop. Det dog liksom bara ut, någon annan följd än att initiativtagaren blev partiledare för ND finns inte i allmänt minne. Måhända händer detsamma med Blomsteruppropet.