25 juni 2006

Fredux och Exodus

Användarna och partimedlemmarna Fredux och Exodus har det inte lätt på piratpartiets forum. Snart de enda som fortfarande orkar kräva medlemsinsyn och medlemsdemokrai kämpar de för att få svar från Falkvinge & co. Några svar ges förstås inte, utan alla frågor bemöts med verbala attacker och misstänkliggöranden.

När Fredux ställer fullt legitima frågor om partiets och partiledarens ekonomiska förehavanden far Falkvinges bäste polare Richie ut mot frågeställaren och frågar om dennes ekonomi och arbete istället för att svara på frågan. Vilken politisk betydelse skulle då Fredux ekonomi ha? Fredux är dock tuff och hävdar just att han inte är någon offentlig person, vilket däremot Falkis och alla andra riksdagskandidater är.

Om du är intresserad av ettriga ordväxlingar, gå då in på nyhetsavdelningen på piratpartiets forum och kolla hur kaxiga Fredux och Exodus är!

För en utomstående betraktare är det frapperande hur stark partidisciplin man lyckats frammana i detta nystartade parti. Otroligt nog ställer man ju upp i riksdagsvalet utan att ha genomfört en endaste sammankomst för riksdagsledamöterna, utan att ha genomfört någon intern utbildning eller ens vid ett enda tillfälle låtit de olika kandidaterna runt om i landet fysiskt sammanträffa med partiledningen!