19 maj 2005

Vad kommer SD välja?

På Svenska flaggans dag 6 juni kommmer Sverigedemokraternas (SD) partistyrelse att hålla sitt första reguljära möte efter det epokgörande riksårsmötet 7-8 maj. Det enda man förvarnat om är att ett nytt verkställande utskott kommer att väljas, något som görs varje år och som i år innebär att Mikael Jansson för första gången inte finns med. Han förlorade ju partiordförandevalet under för honom förnedrande former.

På riksårsmötet skrev partiet äntligen in en hänvisning till FN-deklarationen om de mänskliga rättigheter i sitt principprogram. Man antog emellertid, som framgår med önskvärd tydlighet på andra ställen i denna blogg, ett 33-punktsprogram med helt andra idéer än i principprogrammet. Den förlorande bunkerfraktionen inom SD måste ha gnuggat händerna när de vid sittande möte fick se detta 33-punktsprogram. Här hade man chansen att på ett listigt men ändå subversivt sätt dra bort mattan under Jimmie Åkessons fötter, för att sedan ta tillbaka makten över partiet nästa år.

Vid mötet 6 juni har SD sin sista chans om man hoppas kunna uppträda som ett demokratiskt acceptabelt parti i nästa val. Man måste se till att utesluta hela bunkerfraktionen i partiet, med Mikael Jansson, Johan Rinderheim och Lasse Emanuelsson i spetsen. Om man inte omgående gör detta - då har man sig själv att skylla om man beskylls för att vara rasister, främlingsfientliga och nazianstuckna.