16 maj 2005

Fortsatta problem med värdegrunden i SD

"Tyvärr har ju SD också antagit en skrivning om förbud mot diskriminering". Så skriver Sverigedemokraternas (SD) distriktsordförande i Uppland, Joakim Larsson, idag på sin personliga blogg. Skälet till hans utfall var tidningsskriverier om ett parafilt par som uppträtt sedlighetssårande inne på en krog, och lyckats få skadestånd av krögaren sedan man avhysts.

Så t.o.m. distriktsordföranden i SD tar avstånd från ickediskriminering? Då kanske man tänker sluta med krokodiltårarna i fortsättningen, när man själv felbehandlas av stat, kommuner och företag.

Återigen ser vi hur verkligheten krockar med partiprogrammet för SD. På det nyss avslutade riksårsmötet skrev man in följande i principprogrammet:

"Helt centralt för oss är också FN:s deklaration om de mänskliga fri- och rättigheterna. Partiet tar starkt avstånd ifrån diskriminering av människor på grundval av kön, religiös och politisk tillhörighet eller etnisk bakgrund."

Personligen kan jag tycka att man gick till överdrift i denna ändring av principprogrammet. Men nu har man alltså ändrat i själva värdegrunden. Om detta ska bli trovärdigt borde man se till att snabbt och resolut rensa ut ideologiska avvikare som Joakim Larsson. Ställer man inte upp på ett partis värdegrund, då är det dags att välja ett annat parti. Men inget tyder på att så blir fallet. Än så länge.