18 maj 2005

Produktiviteten är nästan kuslig...

Mikael Jansson, fram till för 11 dagar sedan Europas mest misslyckade nationalistledare, imponerar inte. Visserligen skriver han på sin hemsida, med rubriken "Jansson heltidspolitiker" om sin tjänstledighet från bruket: "Tack vare ett sponsorbidrag kan Mikael Jansson nu bli heltidspolitiker. Tiden som riksfritidspolitiker över.Artikel kommer." Men vi vet ju att utvecklingen passerat detta stadium för länge sedan.

Förvarningen "Artikel kommer" har funnits på hemsidan sedan Jansson fick hjälp att lägga upp sidan någon gång i månadsskiftet mars-april. Någon artikel har aldrig kommit, men det är känt från andra källor att Janssons heltidsarvodering är jämngammal med hemsidan. Överhuvudtaget har Jansson inte lyckats skriva så många artiklar för sin hemsida. Marcus Hallencrantz från Uppsala står för merparten av vad som finns där, och sedan har vi på "löpsedeln" fortfarande Arnold Boströms alternativa förslag till partistyrelse inför riksårsmötet.

Efter det sverigedemokratiska riksårsmötet 7-8 maj uttalade sig Jansson för pressen, och tyckte väl att han nu kunde fortsätta jobba ungefär som förut, trots att han under förnedrande former förlorat sin partiordförandepost. Det viktigaste arbetsfältet skulle enligt Jansson, som han citerades i pressen, vara att organisera och bygga upp lokalavdelningar i mellansverige.

Nu behöver allmänheten inte varnas. Har man under 12 år som "distriktsordförande" i SD:s Örebrodistrikt inte ens lyckats med att bygga upp en lokalavdelning i hemstaden, då är nog sannolikheten låg för att något skulle hända precis nu. Klarar man sen inte av något så enkelt som att uppdatera sin enkla personliga hemsida under de 11 heltidsarvoderade dagar som förlupit sedan ordförandevalet, då sjunker sannolikheten ytterligare.

Produktiviteten är inte imponerande. Kanske inväntar hr Jansson den nya partiledningens nästa drag. Vill man inom SD gripa det sista halmstrået i kampen om riksdagsplatser nästa år så torde man i partiledningen få besluta sig för att utesluta det lik i lasten Jansson ändå är. Tänk om tidningarna under valkampanjen skulle trycka en lista över alla extremistiska idéer Jansson haft genom åren? Att det var han som skrev in förbudet mot negeradoption i partiprogrammet?