16 maj 2005

DSM 3/2005: En fekaliefixerad opinionsledare

DSM, den konspirationsteoretiska sanningssägaren, har utkommit med sitt nr 3 för 2005 - det bästa nummer som undertecknad nånsin sett av denna tidskrift. Man toppar med ett reportage om Ivar Kreuger och bevis för att denne blev mördad, inte begick självmord. En av de stora drakarna refuserad debattartikel av Anders Johansson finns också med. Han skriver om demokratin och hur demokratier förutsätter nationella lojaliteter. Från Sydsvenskan hade Johansson fått höra att tidningen kultursida inte var "något forum för patriotism".

Intressantast i all sin burleska absurditet är dock artikeln om expressenjournalisten Linda Skugge, enligt en undersökning Expressens mest inflytelserika opinionsbildare förra året. En rad Skugge-citat finns med i ytterkolumnen på artikeln, som en slags osmaklig dekoration. Skugges nyutkomna memoarer för åren 1991-1993 finns också citerade, och det är där som hennes fekaliefixering får sitt uttryck. Uppenbarligen består memoarerna till stor del av orden "bajs", "supa" och "knulla". Läsaren får också veta att Skugge helst förbjöde männen att skaffa barn, och att de optimala föräldrarna är ett lesbiskt par.

Ett av citaten i ytterkolumnen hade hämtats från Skugges krönika om bl.a. påven (10 april 2005)

Det är sån galenskap. Två miljoner människor vallfärdar till Rom. De måste bygga tältläger. Människor svimmar efter att ha stått timtals i kö för att få en skymt av en gammal rutten döing...Hur kan man sörja den här dåren?

Citatet talar för sig självt. Om du av någon anledning vill störa din egen sinnesro, läs DSM och upprörs över etablissemangsikonen Linda Skugge!