23 maj 2005

Göran Persson vid pudelns kärna

För en gångs skull är Göran Persson (Röde Baron) nära att göra någonting som är bra. Han har enligt TT "tröttnat på sexualiseringen i det offentliga rummet och i medierna", och han tänker tillsätta en utredning för att ändra i lagstiftningen. Perssons klämkäcka mediacitat är följande:
Eftersom de som lever på att exploatera kroppar på detta sätt inte själva tycks vilja ta i det, då får man diskutera en lagstiftning.

Citatet visar att Persson kanske bara ägnar sig åt unken feministisk populism, vilket i så fall gör utspelets goda kvaliteter till en ren slump. Själv tycker jag att det är helt klart att möjligheterna för pornografer, boulevardpress och andra att förgifta min och andras sociala omgivningar måste stävjas. Jag vill inte få min sinnesro under en stilla stadspromenad störd av Expressens behov att sälja lösnummer.

Eventuella lagändringar kan dock aldrig tillåtas få feministiska förtecken. Den gamla lagstiftningen om förbud "mot sårande av tukt och sedlighet" bör istället tas till heder igen. En sådan lagstiftning får därigenom kristet-etiska förtecken, vilket är bra. Det moraliska förfallet i Sverige kan kopplas till borttagandet av skolundervisning i katekesen 1917 och det stegvisa nedmonterandet av den svenska nationen från den tidpunkten och framåt.