15 maj 2005

Repatriering för första gången officiell SD-politik

33-punktsprogrammet kräver repatriering
21. Repatriering av utlänningar som underordnar svensk lagstiftning och myndighetsbeslut islamska påbud och traditioner.

En del radikalare sverigedemokrater har länge krävt repatriering. Inför antagandet av principprogrammet skrev förslagsställaren Jimmy Windeskog i sitt förslag till principprogram att "repatriering är en självklarhet". Faktum är dock att Sverigedemokraternas partiprogram aldrig öppnat för den kollektiva fördrivningen av människor från Sverige. För första gången är detta nu verklighet i 33-punktsprogrammet.

Med repatriering avses i folkrätten flyktings frivilliga återvändande till hemlandet sedan orsaken till flyktingskapet upphört. I den nya sverigedemokratiska terminologin avses med repatriering den kollektiva fördrivningen i bestraffningssyfte av utländska medborgare bosatta i Sverige. Detta strider mot rättsstatens principer. Den viktigaste rättsstatliga principen i detta fall torde vara rätten att få sitt individuella fall bedömt, och inte klumpas ihop i ett kollektiv. Viktigt är också ickediskriminering och rättssäkerheten i dess innebörd av förutsebarhet. Svensk lag måste gälla främst för alla i Sverige, inte bara muslimerna.

Återigen har viktiga skrivningar i SD:s principprogram och befolkningspolitiska handlingsprogram upphävts och ersatts av sin motsats!