09 juni 2007

Kritiken överdriven

De radikalare bland nationalisterna skäller och går an när Björn Söder kommer på tal, för Söder anses närmast som en förrädare mot svensk nationalism. Tänk på allt tal om judar och Israel och kulturnationalism!

Jag tycker nog att stämningsläget blivit lite väl uppskruvat (se dock rämnad fasad). Vad Söder sagt om Israel är väl bakom all politisk ludd inte mer än att han stödjer staten Israels rätt att existera? Och kulturnationalismen, hur djupt sitter den när Söder som senast skriver att "svenska folket och vår kultur är utsatt för en långsam förintelse"? Anser man att svenska folket långsamt håller på att förintas, då kan man rimligen inte mena annat än att folkets genpool utsätts för föroreningar.

Kritiken mot Björn Söder är överdriven. Vad det handlar om är att han är en mer slipad politiker och förfinad kommunikatör än de etniska krigare som alltmer hamnar utanför Sverigedemokraterna under den nationella färden mot riksdagen. Fast förintelsepostningen var förstås en plump i protokollet vad gäller taktiskt tänkande.