24 juni 2007

Bangladeshare = Apor

"Skadeglädjen är total" heter det på en ökänd sverigedemokratisk fulblogg. Det handlar om en postning angående en demonstration mot verkställandet av en förpassningsresa till Bangladesh med en person som nekats uppehållstillstånd här i landet. Under demonstrationen föll en person ner från ett tak och skadade sig.

SD-bloggaren var besviken över de lindriga skadorna: "...Fallet som tyvärr endast var 3 meter gjorde att extremisten fördes till sjukhus med endast ryggskador".

Postningen illustreras av en bild på en skock apor, sannolikt för att beskriva SD-bloggarens känslor för bangladeshiska "vänsterextremister". Ironiskt nog har han dock själv indiskt ursprung.

Jag kan naturligtvis bara uttrycka min avsky för en sådan låg människosyn att man önskar människors onda och bråda död. Märkligt nog länkar flera förtroendevalda SD:are (Thoralf Alfsson och Michael Rosenberg) till den aktuella bloggen, men jag förutsätter att partiet som sådant inte önskar lösa migrationspolitiska problem genom att kasta ner mörkhyade personer från tak eller jämföra dem med apor.