20 januari 2007

Skicklig vänsterpropaganda

Sedan en halvanonym ("Ray och Heidi") vänsterpartistisk bloggare i Häljarp igår kväll uppgett att den femåriga dottern på telefon mottagit ett dödshot riktat till fadern från en anonym sverigedemokrat, har en virtuell hatkampanj piskats upp mot Sd. En polisanmälan ska enligt den utsatte bloggaren vara gjord, och landskronapolisen ska då ha replikerat att Sd "nu visar hur hjärndöda dom är".

Ett hundratal sympatiyttringar till familjen och fördömanden av Sd har i skrivande stund lämnats på den vänsterpartistiska bloggen. En 52-årig konstnär i Ljungby utlovar hämnd mot Sd och skriver på sin blogg att
"vid nästa hot kommer jag att anse alla era partikamrater och anhängare som personliga fiender! ... och då gäller bara en sak ... göm er!"
Man efterlyser från vänsterhåll en förklaring från sverigedemokraterna och deras egen inställning i ansvarsfrågan. Än så länge verkar partiet inte ha fallit i fällan. Om particentralen tillåter SD Landskrona att göra ett eventuellt uttalande i frågan kan det dock inte uteslutas att klumpigt uppträdande gör detta till en verklig politisk affär.