21 januari 2007

Ny sverigedemokratisk gruppblogg

Webbplatsen sdblogg.se har hittills fungerat som en bloggportal för andra linjens sverigedemokraternas bloggare, men tydligt inspirerade av borgerliga bloggen Kulturrevolutions framgångsrecept omvandlar man sig till en gruppblogg, med premiär ikväll.

Samtidigt som sdblogg.se nu blir ett projekt som graviterar runt f. folkpartisten Erik Almqvist och hans filosemitiska krets i Lund hoppar varbergsbloggaren Erik Hellsborn av bloggsamarbetet, uppenbarligen för att fortsätta på egen hand.

Det nya sdblogg.se avger en avsiktsförklaring, ett manifest, där man under rubriken av "en framåtsträvande värdekonservativ blogg med en injektion nationalism och socialt ansvarstagande", på ett lite vagt sätt kritiserar bristande tolerans, yttrandefrihet och patriotism i samhället och hävdar att man själva står på folkets sida.

  • 2007-01-22 09.15: Det visar sig nu på morgonen att Almqvist m.fl. bestämt sig för att ha kvar det gamla portalkonceptet på adressen sdblog.se och hålla den nya gruppbloggen på sdblogg.se.