21 januari 2007

SD och Sahlin

Efter att ha sett Expressen och SvD igår inser jag att det nu är för sent för den sverigedemokratiska particentralen att inta en försiktig attityd i förhållande till vem som blir ny socialdemokratisk partiledare. Alla i den politiska klassen vet nu att Mona Sahlin är varje sverigedemokrats våta dröm som s-ledare.

Själv håller jag på och jobbar på en lite längre analys i ämnet. Tittat du i högermenyn så ser du också en ny omröstning, där jag hoppas att besökande sd:are klickar och sedan röstar: Vem vill alltså du - som är sd:are - ska bli Göran Perssons efterträdare? Eftersom du som svarar själv sympatiserar med Sd kommer du alltså att vilja se en så dålig s-ledare som möjligt; det enda som räknas för dig är ju att Sd i nästa val kommer in i riksdagen, och det med så bred marginal som möjligt.

Jag kan i samma andetag passa på och utmana hågade sd-bloggare: Vad är det hos Mona Sahlin som inte du gillar? Tror du att väljarna i stort delar dina antipatier, eller tror du att andra personer inte gillar/gillar Mona Sahlin på grund av annat än vad du gör?