15 januari 2007

Hårt SD-angrepp på biskop

Biskop Ragnar Persenius. Foto: Claes GöthbergHjälpbiskopen i Uppsala, Ragnar Persenius, önskar avskaffa kristen symbolik i Sverige i hopp om allt fler ska kunna känna sig välkommen i Svenska kyrkan. Detta hävdar Sd:s Margareta Sandstedt i ett odaterat pressmeddelande på SD Gävles hemsida. Biskopens utspel i förra veckan angående skolavslutningar i kyrkan innebär enligt Sandstedt att kristendomen kan anses hotad och anpassad till en politisk ideologi.

De biskopar och präster som i härdigt propagerat för mångkultur i Sverige håller på att göra sig medskyldiga till dråp på kristendomen, menar kyrkomötesledamoten Sandstedt.

Än fränare mot Persenius blir Margareta Sandstedt i en postning på sin personliga blogg från 13 januari. "Ragnar är nog inte så religiös som man kan tro, trots sin höga utnämning", skriver Sandstedt. Hon avrundar sin postning med en rejäl bredsida mot den flegmatiske bispen:
"Den svenske superhjälten Persenius får nog kanske därför räkna med stor uppmärksamhet, och vem vet. En dag blir han kanske lika stor som biskop Hammar. Sälj ut vårt land, förnedra vårt folk och gräv ner vår tro. Det gör ingenting. Alla övergrepp mot en svensk är tillåten bara man inte parkerar bilen fel, och postar momsredovisningen en dag för sent."
Persenius är en av få kyrkomän som utnyttjat Kyrkomötets talarstol för att verkligen gå åt sverigedemokraterna så hårt som möjligt. Bloggens grundtips är att Margareta Sandstedt kommer att få äta upp sina ord vid nästa plenarsession i Kyrkomötet.