29 januari 2007

Ändra inga länsgränser!

Den parlamentariska Ansvarsutredningen vill demontera den hävdvunna länsstruktur som bevarats i stort sett oförändrad sedan 1600-talet. Man vill istället bilda halvdussinet storregioner för att administrera sjukvården och överta en del av statens maktbefogenheter och till det stifta direktvalda regionparlament. Varför?

Den kloke Kurt Lundgren har flera gånger förklarat hur det hela inte är annat än ett beställningsverk från EU-byråkratin i Bryssel i syfte att krossa Sverige:
"..att slå sönder det lilla som är kvar av den nationella enigheten och nationsstrukturen genom att skapa 8-9 tämligen självständiga regioner, vilka var och en för sig förhandlar med Bryssel; ett drömläge för regionala småpåvar, men det innebär en upplösning av nationen - det är en fanatisk eu-anhängare, Mats Svegfors, som satts att regionalisera landet i den s k Ansvarsutredningen."

Vad jag förstår är ett bärande argument för den tänkta storreformen att det måste finnas politiker på tre olika folkvalda nivåer. Om detta leder till att Sverige måste krossas är jag emot: Behåll isåfall bara riksdags- och kommunval! Sjukvården kan göras om till ett rent försäkringssystem, och denna försäkringsverksamheten läggas över på Försäkringskassan. Med detta gjort kan man sedan behålla länen, med en statlig myndighetsnivå på länsnivå.