10 januari 2007

Skamlöst uttalande å partiets vägnar

- Det här ett angrepp på mig och Sverigedemokraterna, säger sverigedemokraternas gruppledare Jan Rume (bild) i Ronneby till tidningen Sydöstran.

Rume, 41, arbetar inte, utan uppbär socialbidrag. Märkligt nog anser Rume att han ska ha mer socialbidrag än andra hjälpbehövande, genom att arvodena för de politiska uppdragen ska läggas ovanpå vad han utfår som försörjningsstöd. På valsedeln i höstas titulerades han studerande.

Den sverigedemokratiska particentralen i Lund har inte protesterat mot Rumes uttalanden å partiets vägnar, så bloggen undrar nu om partiet är på väg att ändra linje även gentemot socialbidragsberoende invandrare. Enligt Sd:s befolkningspolitiska handlingsprogram bör ju den invandrare som inte kan försörja sig här i landet återvända till sitt hemland.

I en liknande situation 2001 gick det sverigedemokratiska partiet in och betalade fullmäktigeledamoten Johan Rinderheims bostadskostnader, för att han skulle kunna sitta kvar i kommunfullmäktige i Haninge utan att ta hjälp av kommunens socialtjänst eller flytta från kommunen.

  • 2007-01-24 22.30: Eftersom Rume hört av sig och varit synnerligen upprörd över postningen har en mindre redigering gjorts, utan att andemeningen gått förlorad, men för att Rume i någon mån ska ges lindring i själen.