30 januari 2006

Åkesson ljuger

SD:s partiledare Jimmie Åkesson kallades i en debattartikel i Aftonbladet 27 januari för rasist. Detta bemötte han i en replik 29 januari, där han bl.a. skrev:

Att kritisera den förda invandringspolitiken är inte detsamma som rasism. Rasism bygger på en övertygelse om att människor har olika värde beroende på etniskt ursprung. Vare sig undertecknad eller Sverigedemokraterna gör någon sådan värdering. Tvärtom ställer vi upp på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna och principen om alla människors lika värde.

Det låter bra, det Åkesson skriver, men det är en lögn. Själv har Åkesson säkert de åsikter han för fram i repliken, men som partiledare tolererar han partivänner som progagerar för helt andra och mer ljusskygga ideal.

Weine Berg skrev helt nyligen i ett inlägg på SDU-Forum (2006-01-27 09:11) följande:

Teoremet att SD inte kan göra något åt de invandrare som redan har medborgarskap och permanent uppehållstilstånd är en våt dröm som Svecus, Funebo m.m. fortfarande håller kär.

Jag drar mig till minnes att USA skickade tillbaka 20 000 kriminella "hispanics" till Mexico (vilka numera är grunden för den nya organiserade brottsligheten i Mexico). Jag betvivlar starkt att dessa 20 000 endast hade uppehållstillstånd när de skickades hem igen...

Vi kan, bara vi vill.


På detta inlägg från Berg svarade "Svecus"

Du ska belägga saker du påstår. Vad du "drar dig till minnes" har nämligen noll och ingen trovärdighet, inte minst sedan du försökte låna legitimitet av FN:s frivilliga återvandringsprogram för lägerflyktingar i Afrika för att rättfärdiga din vidriga fördrivningspolitik av invandrarna i Sverige...

Från partiledare Åkesson hörs däremot inte ett knyst. Åkesson och hans entourage är väl medvetna om vad Berg, Rinderheim m.fl. står för, och yppar ingen kritik mot detta, än mindre vidtar uteslutningar. Därför har Åkesson dragit på sig en indirekt rasiststämpel.