22 januari 2006

SD strykpojkar i Malmö

Varje gång det händer frågar man sig: Tror verkligen partiledaren Jimmie Åkesson att "hej kom och slå mig"-taktiken kommer att föra Sverigedemokraterna in i riksdagen, eftersom väljarna inte kan undgå att tycka synd om och fatta sympati för de misshandlade kämparna?

Idag var det då SD Malmö som tänkt hålla årsmöte. Femtiotalet afaiter dök upp och piskade upp både gammal och ung. Lars-Johan Hallgren, ordförande i SD Malmö, domderar och skäller på polisen:

- Jag är starkt kritisk till polisens passivitet under dagens överfall och kommer snarast att begära ett möte med polisledningen för att klargöra vår ståndpunkt och försöka undvika att något liknande händer igen.

Är det Hallgrens allvarligt menade åsikt att polisen ska skydda honom och hans parti, som är häftigt avskytt av en bred folkmajoritet? Det vore klädsamt om Hallgren inte lurade mindre vetande sympatisörer att polisen har sådana syften. En mer seriös attityd är att skarpt varna alla nya mötesintresserade, eller att kanske vid nästa SD-möte för en gångs skull lägga sig i bakhåll för fienderna inom vänstern, och ge dem en behandling med limkokade basebollträn.