23 januari 2006

Stollepartiet nr. 1

Inom piratpartiet är de så stolliga att jag nästan tröttnat på att följa deras diskussionsforum. För närvarande bråkas det en del om nomineringar inför det s.k. möte man ska hålla i slutet på månaden för att "välja" sin partistyrelse. Den självutnämnda partiledningen kör en taktik där ultimatum blandas med liknelser med Fi; trots detta har visst någon katt redan slunkit in bland hermelinerna.

Falkvinge och detta parti måste väl ändå vara det mest fascistiska som inträffat i svensk partipolitik på år och dag? Då exkluderar jag givetvis junilistan som också kan ses som fascistiskt, men där låtsas man inte som om man skulle vara demokratiska, utan kör hela partiet som ett bolag.

Efter de första 2-3 dagarnas eufori i bloggosfären så tvärdog intresset för piratpartiet även i denna märkliga del av verkligheten. Falkvinge klamrar sig fast vid Aftonbladet. Visserligen finns ingen tillstymmelse till piratparti i de opinionsmätningar som gjorts efter årsskiftet, men Falkvinge har observerat att Aftonbladet har en (kontinuerlig) webbpoll där Övriga partier ligger på 6,5%.

Detta bevisar att vi kommer in i riksdagen, är hans ungefärliga tolkning, som den förs ut på partiets diskussionsforum. I skrivande stund har man visst lyckats samla in 86 stödunderskrifter för partiregistrering.