04 januari 2006

Piratpartiet utser styrelse, antar program

Under något dygn har de flesta vältrafikerade postningarna i den svenska bloggosfären handlat om det nya Piratpartiet. Alltmedan bloggosfären nu samlar sig för en ökande grad av hån och spe bildas under ledning av bl.a. 19-årige Sebastian Själin i Luleå enligt uppgift nu en styrelse för det nya Piratpartiet.

I en webbomröstning om partiprogram är siffrorna f.n. 69 mot 8 för det spastiska förslag skrivet av den dyslektiske göteborgsstudenten Mika Sjöman som denne (administratören StatsDemokraten) lagt upp på det piratpartistiska diskussionsforumet.

Partiledaren Rickard Falkvinge har till stor del hållit sig i bakgrunden i det organisatoriska uppbyggande Piratpartiet försökt sig på under sina första dagar. Lite osäker på sin roll har han ändrat sin interna titel från "generaltamburmajor" till "accidental hero". Ett sammanfattande intryck kvällen den tredje dagen är att initiativet förlorat momentum och inte ser ut att bli annat än en cyberhändelse där ynglingar i övre tonåren begåvar varandra med olika fantasirika virtuella titlar.