19 januari 2006

Bortglömde Jansson och landsförrädarna

Avsuttne och heltidsarvoderade (f.d.) partiledaren Mikael Jansson (sd) har inte gett många knyst ifrån sig sedan smäleken på riksårsmötet 2005. Han har åkt till Teutoburgerskogen med ledande ND:are, och han har firat födelsedag med De uteslutnas klubb. I en artikel på sin personliga webbsida protesterade han också mot uteslutningen av Per Emanuelsson.

13 januari kom ett nytt knyst från Jansson. På personliga webbsidan lade han upp en ny webbpoll: Ska SD samarbeta med andra partier när man kommer in i riksdagen, frågar Jansson. De argument som han förväntar sig emot ett eventuellt samarbete är de följande:
1. Umgänge med de etablerade partierna kommer att korrumpera rörelsen.
2. SD är så olikt de etablerade partierna att varje diskussion endast kan föra oss på fel vägar.
3. Väljarna kommer inte att förstå SD om vi umgås med de som förrått landet.

Mellan raderna kan man väl läsa att Jansson vill ställa landsförrädarna inför domstol efter maktövertagandet. Kanske ståndrätt. Har jag fel?


Tillägg 2006-01-21 23.45: Fanatikerna på SD:arnas debattforum Exilen gick igång på alla fyra av den här postningen, som de tycker bevisar min "allvarliga mentalsjukdom". Det är tur att såna där människor aldrig kommer att kunna tillskansa sig någon politisk makt.