01 september 2006

Insider: Ointresse från SD, satsning från ND

Många sd-anhängare satt säkert besvikna efter Insider på TV3 ikväll. Först en närmast bisarr reklamfilm för Sd, med en psalm som bakgrundsmusik. Filmen påminde om Anders Steens och Mats Karlssons reklamrulle från 1999, men var mycket sämre. Sen en tafatt Anna Hagwall, som väl de flesta endera tyckte synd om eller undrade vem hon egentligen var.

Jag tyckte synd om Anna, en välmenande politiker och en skicklig yrkesman i sitt civila företag. Men hur kan ett parti av Sd:s storlek sända fram en ren nybörjare till en sådan holmgång som kvällens Insider? Nationaldemokraterna imponerade desto mer, med en video som hade politiskt innehåll, och Marc Abramsson i studion, den tuffaste av debattörerna.

För Sd:s del kan veckans Insider ses som ett positivt inslag i valkampanjen bara om programmet ställs i relation till det karaktärsmord som kommer i nästa veckas Insider, som ju exklusivt behandlar Sd.

Övriga omdömen efter veckans Insider: Skånepartiets Herslow bäst; han svarade kort och koncist och gav ett propert intryck. Värsta göken: Dansken som företrädde Nordisk Union. God tvåa: Knarkaren som kom från newagepartiet Enhet. Debattören med självdistans: Rikshushållarnas Nyberg, som glatt svarade "förbjud skatter" på varje frågeställning.