25 oktober 2005

SD:s valfond

Eftersom Sverigedemokraterna (SD) nu kör en valfondskampanj har på denna blogg redan efterlysts en redovisning av hur mycket pengar som finns på Sverigedemokraternas valfond. En sådan redovisning ges nu till offentligheten. Totalt fanns enligt uppgift 9 oktober i år 1 420 512 kronor på SD:s valfond och dessutom omkring 1 miljon kronor på lokala valfonder.

Sistnämnda siffra säger lite om det strypgrepp skånefolket har på bunkeristerna. Bunkern har inga fonderade medel att "förhandla med" - det har skåningarna; miljonen på lokala valfonder kan vi kalla "skånemiljonen". Bunkern har däremot en eller flera viktiga finansiärer, något som kan visa sig viktigt inför riksårsmötet 2006. Med valfonder på idag brutto 2,4 miljoner kronor står det ju klart att några 9 miljoner inte kommer att dras in till valfonden. Det vill till att en "tomtegrupp" eller en Bernard Mengal hinkar in storkovan för att ens 5 miljoner ska nås.

Min egen beräkning är att partiet behöver kring 5 miljoner kronor för att bedriva en fullödig och heltäckande kampanj i Sverige söder om Dalälven. Det hela skulle bli lättare med lite idealitet, men tyvärr för SD försvann väl mycket av den ideella inställningen med de partiaktivister som gick med i ND 2001.