21 oktober 2005

Regeringen ånyo utskämd i lagrådet

I vanliga fall brukar det vara Bodströms pojk. Han har nog inte fått godkänt på en enda lag som han föreslagit. De dumma farbröderna i lagrådet underkänner och underkänner. Idag kanske han gläds lite grann, eftersom farbröderna i lagrådet för ovanlighetens skull underkänner en lag som är föreslagen av Barbro Holmberg.

Mot bakgrund av vad som anförts anser Lagrådet att den beredning som skett i ärendet – även om hänsyn tas till att det är angeläget med ett snabbt ikraftträdande – inte är godtagbar. Den bristfälliga beredningen har, som kommer att framgå av det följande, fått till följd att för lagtolkning och tillämpning centrala frågor och begrepp inte fått en sådan analys och kommentar som enligt Lagrådets mening är nödvändiga för att skapa förutsättningar för en tillämpning som motsvarar grundläggande krav på enhetlighet och rättssäkerhet.

Lagen kommer att gå genom i riksdagen ändå, för det har farbror Persson lovat sina voffsingar i mp och v. Jag såg förrresten att pederastdömde Leif Thorsson inte var med i dagens lagråd.

OBS: Språkbruket i denna postning har på försök sänkts till Bengt O Karlssons nivå.