01 september 2006

Avdelningen förhastade slutsatser

Idag skriver Mattias Karlsson om vad han kallar lyxproblem. Under torsdagen hade Karlsson tydligen mottagit hela 70 telefonsamtal till partikansliet/studentrummet i Malmö, något som han tolkar som ett explosivt (positivt) intresse just nu för sverigedemokraterna.

Den slutsats Mattias Karlsson drar är dock felaktig. Att han får många samtal beror säkerligen på att kansliet i Stockholm inte svarar i telefon tillräckligt ofta. Jag får faktiskt fortfarande samtal själv; så sent som just under torsdagen ringde det ytterligare en gubbe till min mobil och ville beställa valsedlar. Han hade inte fått svar på partikansliet. Några valsedlar kommer förstås inte att sändas till den beställaren...

70 samtal är ingenting. För att komma in i riksdagen krävs över 200 000 röster. Man kan för övrigt fråga sig varför Sd:s väljare ringer till partiet och på så sätt överlastar kansliresurser som kunde användas i produktivare syfte. Kanske är många av telefonbeställarna provokatörer? Om jag vore aktiv i Ung Vänster, då skulle jag sitta och beställa infopaket och valsedlar från Sd flera timmar om dagen.