15 april 2007

Etnografisk kuriosa i SD-Kuriren

Det etnografiska tänkandet är inte utdött inom Sverigedemokraterna, trots att man från particentralens sida ägnat mycket kraft åt att "minska träffytorna". Inte bara ute i medlemskåren, utan också på partipressens redaktioner finns det gammaltänkande personer kvar. En tänkvärd (anonym) insändare om medfödda skillnader mellan människor publicerades i SD-Kurirens nätupplaga i måndags.
"Det finns 12 miljoner judar i världen. Judarna har tilldelats 169 Nobelpriser.

Det finns 1,4 miljarder muslimer i världen, alltså 117 gånger så många som judarna. Ställt i relation till folkmängderna kunde man ha förväntat att muslimerna hade fått 19 716 Nobelpris. Är det då så? Nej, endast 7 (sju) Nobelpris har tilldelats muslimer. En av dessa muslimer är Yassir Arafat som har fått Nobels fredspris.
"
6 riktiga Nobelpris, alltså. Inte mycket att skryta med för de talrika "sandnegrerna". SD har som bekant bekänt sig som ett "ickekonfessionellt parti", vilket utesluter Guds finger som orsak. Kulturen? Nu kan ju ingen rimligen hävda att alla världens judar - från Alaska till Kongo till Indien - tillhör samma kultur, så det hela måste istället handla om att man från sverigedemokratisk sida misstänker att judar har en gentemot de muslimska folken överlägsen genpool.

Etniciteten innefattar kulturen. Är det rätt uppfattat?