26 april 2007

Lösa boliner

Massinvandringen och alla integrations- och mångfaldsprojekt kostar miljarder, skriver partiordförande Jimmie Åkesson i en postning på sin personliga blogg idag. Han hänvisar sedan till en tidigare postning "för en mer detaljerad redogörelse". Märkligt nog är denna redogörelse inte mer detaljerad än att den innehåller en luddig hänvisning till flera olika beräkningar av invandringens kostnader, alla med olika slutsatser.

Sedan exemplifierar Åkesson med anekdotiska fall hämtade från 1) skolan, 2) "kriminaliteten", 3) arbetsmarknaden, och 4) sjukvården. Man får intrycket av att Åkesson har väldigt dåligt på fötterna.

  • Den fördyring invandringen inneburit för skolan består tydligen av att Hermodsdalskolan i Malmö och Gustaf Adolfsskolan i Landskrona tillfälligt tvingades stänga på grund av upproriska elever.
  • Invandrare och utlänningar är överrepresenterade i kriminalstatistiken, enligt vad Åkesson vet. Men några siffror har han inte.
  • Arbetslösheten bland invandrare är högre än bland ickeinvandrare. Siffror? Endast vad avser en enda specialsatsning i regeringens vårbudget för i år. Alternativkostnad? Ingen sådan presenteras.
  • "Invandrare blir sjuka." Oj, då!

    Åkesson får nog lov att anstränga sig lite hårdare om vi ska ta honom på allvar. Den fördomsfrie förnekar inte att invandringen kan vara roten till allt ont. Lättlurad är han dock inte: Han vill ha klara belägg för så allvarliga påståenden. I aktuell postning gav inte Åkesson klart svar på något.