25 april 2007

Motion mot politiskt våld

Foto från Kalmar kommuns förtroendemannaregisterSD Kalmar, under ledning av gruppledaren och kontaktpersonen Thoralf Alfsson, har nu tröttnat på våldet från "kommunister, anarkister, nationalsocialister och allt vad de kallar sig". För att hindra dessa suspekta grupperingar, som "kartlägger, hotar och brukar våld mot politiska motståndare och det demokratiska samhället i sig" vill man att Kalmar kommunfullmäktige ska anta en (sd)-motion. Det yrkas

  • att kommunen utarbetar en kommunal handlingsplan med syfte att förebygga politiska våldet från de utpekade militanta grupperingarna. Man vill att skolan ska ges en viktig roll i denna handlingsplan.
  • att kommunen utarbetar en handlingsplan för att stötta de personer som utsatts för sådant politiskt hot, skadegörelse eller våld.

    Redaktionerna på den-svenske och info-14 har ännu inte reagerat på det sverigedemokratiska initiativet. Förhoppningsvis kan dock motionen avskräcka vissa element från att störa det RÅ som nu (ta-i-trä) ska avhållas i Kalmars grannstad Karlskrona! Vilka som SD Kalmar är mest rädda för själva avslöjas inte i motionen.