26 april 2007

En våt dröm

Bild från www.riksdagen.seEn våt dröm för Sverigedemokraterna fick ny aktualitet när Liberala studenter Stockholm igår uttalade sitt stöd för Birgitta Ohlsson som ny folkpartiledare. Man säger i sitt uttalande följande
"Birgitta Ohlsson har enligt oss under sin tid i riksdagen haft en rakryggad och konsekvent liberal hållning. Hon har vågat kritisera folkpartiet när det har behövts och arbetat för internationell demokrati, jämställdhet och flyktingars rättigheter på ett inspirerade sätt."
Ohlsson ser sig själv som feminist, liberal och radikal. Till hennes visioner hör det bokstavliga förintandet av nationalstaterna och en framtida världsregering. Birgitta Ohlsson ÄR definitionen på den postmodernistiska kulturradikalen.

Under innevarande riksdagsår har hyperaktiva Ohlsson motionerat bl.a. om insemination av lesbiska kvinnor, lesbiska och bisexuella invandrarkvinnor samt homosexuella, bisexuella och transsexuella i stort (4), svenska biståndsorganisationer, kvinnofridshundar, hårdare straff för sexköpare (2), hårdare straff vid mäns våld mot kvinnor, antisemitism, FN- och EU-flaggor i riksdagens plenisal, bidrag till ateistföreningar, införande av republik, ateistiska begravningar, hårdare tag mot jägarna (3), mer utomnordisk arbetskraftsinvandring, individualiserad föräldraförsäkring, mer aborter (2) och feministisk verksamhet på dagis.

Om Mona Sahlin (s) är hatad av den sverigedemokratiska partikadern, hur ska man då formulera omdömet om Ohlsson? Ord saknas.

Att vadslagningsbyråernas favoritkandidat Jan Björklund inte är SD:s favorit bekräftas av en artikel av Thord Lindblom (sd) på SD-Kurirens nätupplaga idag. Med rubriken "Björklund – bra för oss sverigedemokrater" vill Lindblom hävda att Folkpartiet under Björklunds ledning är ett möjligt samarbetsparti för SD, ett påstående som naturligtvis är avsett att skada Björklunds kandidatur.

Birgitta Ohlsson är en duktig politiker. Hon är fortfarande en högoddsare i ledarstriden inom Fp men också en våt dröm för alla (sd):are. Vad tycker förresten presskillen Mattias Karlsson. Har Ohlsson ett utseende som är godtagbart svenskt?

  • Lindbloms artikel publiceras även i dagens Aftonbladet.