19 april 2007

Favoritcitat i repris

Den socialdemokratiske SD-experten Martin Tunström postade idag ett inlägg på sin blogg om Sverigedemokraternas "lik i lasten", och varför man inte bör bjuda SD till debatt. Jag kan inte motstå frestelsen att föra vidare det Janssoncitat Tunström använder i sin postning:
"Vi är inte för något frivilligt återvändande. Vi är för att de här människorna ska repatrieras, de som har asylinvandrat från främmande kulturer efter 1970.

Vi talar alltså inte om västerländska och nordiska medborgare eller nordvästeuropiska medborgare. Det är inte den typen av invandring som pågått i sekler tillbaka, den kan vi klara av. Men vi kan inte klara av långväga invandring från kulturellt väldigt fjärran stående kulturer. Det kan vi inte klara av
."

[sagt av dåvarande partiledaren, nuvarande ledamoten i kommunfullmäktige i Göteborg, Mikael Jansson (sd), i en propagandavideo från 1996]
Vilken trovärdighet har nuvarande partiledaren Jimmie Åkesson när han inte förpassar en sådan politisk urtidsödla ut ur sitt parti?