22 april 2006

Varför häckla just Polhemsskolan?

SD Gävle är, som bloggen tidigare noterat, en av de framgångsrikaste lokalavdelningarna inom sverigedemokraterna. Omdömet har dock flera gånger varit klent till mått.

Nu senast har SD Gävle lyckats få Polhemsskolan i Gävle att bevilja praktik hemma hos Roger Hedlund för en kvinnlig elev vid individuella programmet. Under de två veckor som hann gå av praktiken tvingades praktikanten ägna sin tid bl.a. åt att övertala fler nya ovetande att ställa upp på SD:s listor till kommun och landsting.

Vad gör Hedlund sen? Hör och häpna: Han skickar ut ett pressmeddelande där han stoltserar med att ha lurat Polhemsskolan och hela den sossestyrda Gävle kommun att förse SD med arbetskraft. Det läge Hedlund försätter den tonåriga tjejen i är ointressant för honom. Nu är praktiken för henne givetvis avbruten, och hon är trots tidig ålder varse att individen inte betyder något för SD när partibossarna anar mediatillfälle runt hörnet. På Polhemsskolan undrar man nog också varför SD biter den hand som föder dem.

Jag tycker det här uppvisar det värsta exemplet på dåligt omdöme från Hedlunds sida sedan kopiatoraffären och uteslutningen ur SDU.