02 april 2006

Några anteckningar till den blå revolutionens idé

Jag har under alla år känt en enastående stark avsmak för alla de värderelativistiska/ extremhedonistiska åsikter Linda Skugge gjort sig till tolk för i Expressen. Men något har hänt. Hon har blivit råkonservativ ut i fingerspetsarna, med spridda undantag: Ibland får hon små återfall i vad hon tidigare stått för.

Nedanstående fyra punkter är politiskt intressanta och förtjänstfulla åsikter från Linda Skugges krönikor och blogg i Exprssen. Och det bara från de senaste veckorna. Ett politiskt parti med tillgång till Skugges tjänster skulle egentligen inte behöva anta något partiprogram, utan i stort sett bara kunna sätta Skugge som i en position likt oraklet i Delfi.

1. "Mitt råd i dag till samtliga unga tjejer och mina döttrar är: kalla dig INTE feminist!"
2. Jag pratar om aborter bland rika svenska bortskämda kvinnor. Här kommer ett barn till dig och då är det bara tough shit, se till att ta hand om ungen då!
3. Ministrar som gör bort sig borde inte få ett ruttet öre.
4. Regler för kungahuset: Regel nr 1: Ni ska inte gifta er med kreti och pleti, tough luck. Regel nr 2: Ni ska inte skilja er. Regel nr 3: Ert jobb är enbart att skaffa en massa söt avkomma utan tonårsakne och med bra tänder och leverera skvaller till oss att frossa i.