03 april 2006

Margareta Sandstedt förvånar

Bloggen har vid flera tillfällen funnit goda möjligheter att göra sig lustig över Margareta Sandstedt, SD Gävle. Sandstedt har i en rad olika artiklar, krönikor och kåserier uttryckt sig med ett språk hämtat från Åsa Nisses Äventyr. 15 mars startade emellertid Sandstedt en blogg där hon tydligen bestämt sig för att bli tagen på allvar. Jag skulle vilja citera den centrala passagen från den postning hon gjorde idag:

Alla socialister säger sig ha gott uppsåt när de ekonomiskt och andligt spränger sönder familjen, gräver ner vår kristna tro och skrotar vårat försvar. Men de resultat vi sett av deras framfart är en drogande ungdomsgeneration, havererade relationer och en ofattbar kriminalitet.

Efter välsignelse för den homosexuella utlevelsen väntar bara andra krav på välsignelse från Gud. Nämligen månggifte, äktenskap med barn, med djur eller incestförhållanden. De som nekas kräver en diskrimineringsombudsman som hotar med fängelse för alla intoleranta. Så har vi därmed fått en modern form av demokrati där helvetet på jorden lyder under den röda djävulen. Ett helvete där kyrkans hysteriska dans med den röde leder till kristendomens slut.


Det må kallas extremt, det må sägas att Sandstedt tar upp tävlingen med Guds vredes blogg, men alla Åsa Nisse-konnotationer är borta! En sådan motvilja till socialdemokratiska partiet! Vilken homofobi! Här har vi en dam som uttrycker sig så klart att partiordföranden Jimmie Åkesson nog kommer att känna sig lite orolig i magen närmaste dagarna.

Av allt att döma håller Margareta Sandstedt på att utvecklas till en Gävles ledande konservativa tänkare.