17 april 2006

Närmare Gud till dig...

Det är sent på annandag påsk. Jag tittar i valmyndighetens kalendarium och konstaterar att det återstår precis en vecka innan tiden går ut för de partier som vill anmäla sina kandidater inför höstens val. Diskussionerna på piratpartiets officiella diskussionsforum rör sig mycket kring frågor om valsedlarna, finansiering av tryckningen, distributionen m.m. m.m. Lite grann känns det som det kan ha gjort för fartygsorkestern på Titanic: Vilken melodi spelar vi härnäst? Egentligen är ju allt lönlöst. Snart väntar kalla döden.

Den officiella delen av pengainsamlandet går ganska dåligt för piratpartiet - och då har man ändå inte hunnit fram till de obligatoriska halshuggningar i rikstidningarna som drabbar alla nya partier med chans i valet. Hittills är väl piratpartiets största motgång att Oscar Swartz till sist inte kom med på partiets riksdagsvalsedel. En del annat inträffar förstås, lite i skymundan.

Hur många har uppmärksammat att den ambitiösa satsningen på Pirat-TV från i mars plötsligt bara dog bort? Ryktet går att Rick Falkvinge inte förstod uppskatta den betydelse Iman Mirbloki kunde ha fått. Nu har man ingen TV, nu har man bara sina serieproducerade insändare. Hur mycket media kommer det att bli för piratpartiet?