21 december 2005

Yngre folkpartist hetsar mot "negrer"

"Negerjäveln sitter på planet hem! Korka upp skumpan!", tycker Johan Ingerö, folkpartiet. Med detta sätt att uttrycka sig kan man fråga sig om det är personalen på migrationsverket som har sämsta omdömet, eller om det är denne politiske sekreterare hos folkpartiet i Stockholm.

Med utgångspunkt i ett enda internt mail, sänt av beslutsfattaren Annica Ring på migrationsverket för ett år sedan till de närmaste medarbetarna går den märklige Ingerö till frontalangrepp, drar alla över en kam och utmålar verkets hela personal som de sämsta av människor, samtidigt som han verbalt kränker alla subsahariska afrikaner.

Hans postning i ärendet, som mycket tack vare min egen intervention dragit åt sig ett större antal kommentarer, borgar inte för någon större grad av sans och måtta den dag politruken Ingerö själv kommer i beslutande position - han fick dock osedvanligt få röster i det folkpartistiska provvalet i år. Postningen kan sammanfattas med orden "ansiktslösa byråkrater..likt kackerlackor..utvisa synskadade småflickor..hotas av könsstympning..riskerar stening..zigenare vars barn våldtagits inför ögonen på sina syskon..de njuter av det också".

Ingerö har mage att kalla sig "en exploaterad proletär i den politiska åsiktsindustrin", trots att han alltså är högavlönad politisk sekreterare för folkpartiet, och bor i en lägenhet med vacker utsikt över Magelungen vid Farsta Strand, ett stenkast från nationaldemokraternas första partikansli. Kanske knäckte han extra där innan han tröttnade på idealism och blev folkpartist?


2005-12-29 09.40: Rubriken modererad av hänsyn till berörd folkpartist.