09 december 2005

Halvkvädet nej från junilistan

I ett pressmeddelande utskickat under gårdagen tackar junilistan halvt om halvt nej till sjukvårdspartiets samarbetspropåer. Beslutet fattat av junilistans samtliga medlemmar, d.v.s. styrelsen, är "att inte inleda ett samarbete med sjukvårdspartiet i dagsläget". Man meddelar också från junilistans sida att "synen på sjukvårdens organisation stämmer väl överens" hos junilistan och sjukvårdspartiet.

Sjukvårdspartiet har såvitt känt inte skaffat fram vare sig webbplats eller partiprogram, men av de spridda artiklarna i pressen kan man eventuellt sluta sig till att sjukvårdspartiet vill sänka diverse skatter mycket kraftigt, samtidigt som man vill satsa enorma summor nya pengar på sjukvården. Denna syn stämmer alltså enligt junilistans egna uppgifter "väl överens" med den junilistologiska synen.

Det naturliga för ett seriöst populistiskt junilisteparti hade naturligtvis varit att definitivt tacka nej till sjukvårdspartiet. Taktiken att försöka äta kakan och samtidigt ha den kvar inbjuder inte till något förtroende. Nu kommer junilistan att lastas för sjukvårdspartiets överbudspolitik, samtidigt som man kanske ändå inte kommer i åtnjutande av sjukvårdspartiets organisatoriska resurser.